تولید فنر در اصفهان

بهترین کمک فنر پراید و سمند
امتیاز دهید post

تولید فنر در اصفهان

 فروش انواع فنرهای چرخشی، فنرهای صنعتی،فشاری و… با قیمت های مناسب و کیفیت های بالا صورت می گیرد.

در بسیاری از کارخانجات اصفهان با استفاده از تجهیزات و ماشین آلات مکانیکی(دستگاه های CNC) خدماتی با کیفیت بالا عرضه می نمایند. شرکت های آن با پیشرفته ترین دستگاه ها، فنرهای مورد نظر مشتریان را طراحی و تولید می کنند.

فنرهای صنعتی اصفهان،کاربردهای مختلفی دارند،که از جمله می توان در این زمینه به کاربردهای آن ها در هوا و فضا،راه آهن،تجهیزات و ماشین آلات و صنعت و معدن و… اشاره کرد.

گروه فنر سازی تکنوفنر با استفاده از بهترین و به روزترین دستگاه های تولید کننده فنر قادر به تولید انواع فنر صنعتی در شهر اصفهان میباشد.

تولید فنر

در مورد تولید فنر باید این موضوع را در نظر داشته باشید که فنرها با توجه به کاربردهایشان انواع مختلفی دارند و با در نظر گرفتن نوع فنر، از قالب مخصوص آن برای ساخت فنر استفاده می نمایند. اما معمولاً فنرها به دو صورت دست ساز و یا با دستگاه تولید می شوند.

به طور کلی می توان گفت برای تولید فنر دو روش وجود دارد:

  1. روش اول که یک روش قدیمی به شمار می آید و امروزه تعداد کمی از کارگاه ها از این روش استفاده می نمایند. در این روش فنر را با استفاده از عملیات گرمایی تولید می کنند. برای این که فنر تحت فشار شکل خود را از دست ندهد، داخل آن میله ای قرار می دهند. البته این روش نیاز به دقت خیلی بالایی دارد و هم چنین وقت زیادی را نیز باید اختصاص داد.
  2. روش دوم، روشی به روزتر و جدید می باشد که در این روش، از ماشین ها و تجهیزاتی استفاده می کنند که قابلیت برنامه ریزی دارند و به صورت اتوماتیک کار می کنند و از آن ها برای تولید فنر استفاده می نمایند. فنر سازی به روش دوم به این صورت است که فنر را در پشت قرقره هایی که داخل دستگاه وجو دارد قرار می دهند سپس با استفاده از دستگیره هایی که دستگاه دارد به عقب و جلو کشیده می شوند و آن شکل از فنر را که کاربر میخواهد طراحی نماید، تولید می کند.

فنر چیست ؟

در تعریفی ساده، به هر جسمی که کشیده شود (خاصیت کشسانی یا ارتجاعی) داشته باشد فنر گفته می شود.

هم چنین در تعریفی دیگر فنر به جسمی گفته می شود که وقتی مقداری بار روی آن قرار می گیرد، تغییر شکل می دهد و پس از برداشتن بار نیز تغییر شکل می دهد. فرقی نمی کند که آن جسم حالت مایع، گاز و یا جامد داشته باشد.

از نظر علمی می توان گفت در تعریف فنر، سه عامل نقش دارند. اول این که مقدارنیرویی که به آن وارد می شود و آن را با  F نشان می دهند و دوم، میزان سختی فنر می باشد که  آن را با  Kنمایش می دهند و سوم، مقدار تغییر شکلی است که فنر می دهد و آن را با X نمایش می دهند.

تولید فنر

 

تاریخچه فنر

فیزیکدانی به نام رابرت هوک، قانون هوک را تعریف نمود. طبق این قانون، هنگامی که جسمی کشیده شود و سپس به حالت اولیه ی خود باز گردد، هوک نامیده می شود.

او معتقد است که مقدار نیرویی که به جسم وارد می شود با مقدار کشسان آن، برابر است. هوک دراین رابطه تحقیقات و مطالعات زیادی انجام داده است و از اختراعات او در این زمینه می توان به ساخت میکروسکوپ و هم چنین دستگاه سنجش اشاره نمود.

فنرهای طبیعی، فنرهایی هستند که شکل مارپیچی ندارند. به طور مثال می توان به تیر و کمان اشاره نمود. پس از آن که تیر در کمان قرار می گیرد، به کمک فنر کشیده می شود و فنر به حالت اولیه ی خود باز می گردد.

تاریخچه فنر و فنرسازی

 

انواع فنر

انواع فنر
انواع فنر

فنرها انواع مختلفی دارند که به توضیح برخی از آن ها می پردازیم.

فنرهای مارپیچی: ساخت این نوع فنرها، به وسیله ی پیچیدن سیم و مفتول می باشد. هم چنین مقدار و نحوه ی پیچیدن فنر، ضخامت فنر و جنس آن را با توجه به تولید و کاربرد آن مشخص می کنند. فنرهای مارپیچی در دو نوع فنرهای کششی و فشاری می باشند.

فنرهای فشاری: فنرهای فشاری نوعی از فنرهای مارپیچی هستند که مابین مارپیچ های فنر فاصله وجود دارد که اصطلاحا ارتفاع فنر نامیده می شوند. هنگامی که به این نوع از فنرها فشار وارد می شود، انرژی را در خود ذخیره می کنند و در مواقع مورد نیاز با آزاد کردن فنر می توان از این انرژی ذخیره شده استفاده نمود. یکی از نمونه های فنرهای فشاری، استفاده از آن ها در کمک فنرهای ماشین است.

مقاله انواع کمک فنر خودرو اطلاعات کاملی در این باره در اختیار شما قرار داده است.

فنرهای کششی: در فنرهای کششی، فاصله ی بین مارپیچ ها از یکدیگر کم است به گونه ای که از لحاظ ظاهری به هم چسبیده به نظر می رسند.

این نوع فنرها وقتی که کشیده می شوند، انرژی را ذخیره می کنند. فنرهای کششی دارای دو قلاب هستند، تا در محلی که مورد نظر قرار گرفته شوند. برای باز و بسته کردن درب از فنر کششی استفاده می کنند.

 

دستگاه های فنرسازی

همانطور که می دانید فنر کاربردهای مختلف و متفاوتی دارد که در صنعت نیز از انواع مختلف فنر برای رسیدن به اهداف متفاوت استفاده می شود. به همین دلیل رفته رفته فنرسازی به عنوان یک صنعت مستقل شناخته شده و تولید فنر را به صورت حرفه ای تر و تخصصی تر انجام می شود.

فنر سازی نیاز به دستگاه های خاصی دارد که در این جا به معرفی برخی از این دستگاه ها پرداخته ایم. نکته مهمی که در مورد دستگاه فنرسازی لازم است بدانید این است که در دستگاه فنرسازی مقیاس هایی نظیر اندازه ی فنرها و هم چنین نوع آن ها در نظر گرفته می شود.

در حقیقت این ماشین آلات مکانیکی با پیچ دادن و یا خم کردن فلز، فنر موردنظر را تولید می کنند. انواع رایج دستگاه های فنرسازی به شرح زیر است:

  • دستگاه سیم پیچ(coiling): دستگاه کویل یکی از پرکاربردترین دستگاه های CNC است و از آن برای پیچشی،الحاقی و فشرده سازی کردن فنر استفاده می شود.

در واقع این دستگاه،سیم های فلزی را بین چند غلطک می چرخاند و به صورت سیم پیچ و فنری شکل در می آورد.

  • دستگاه فرمینگ: این دستگاه، یک دستگاه CNC مکانیزه محسوب می گردد که در واقع دستگاهی کامل به شمار می آید و از آن برای ساخت فنرهای پیچشی، چرخشی و سیم استفاده می شود. این دستگاه هشت غلطک دارد که سیم ها بین آن ها قرار می گیرند و فنر مورد نظر را تولید می نمایند.
  • دستگاه خم کننده ی فنر: این دستگاه غلطک های زیادی دارد و سیم ها بین آن ها قرار می گیرند و فنرهای فرمینگ را تولید می کنند. این دستگاه قابلیت های فراوانی دارند از جمله این که می توانند به اندازه ی 360 درجه سیم مورد نظر را بچرخانند.(سیم را در حالت های مختلفی خم کنند.)

 

تولید فنر با دستگاه CNC

در تولید فنر از دستگاه CNC که باعش شکل دهی فنر می شود، استفاده می کنند. از این دستگاه می توان در ساخت فنرهای فشاری، فنرهای پیچشی و فنرهای دوتایی بهره برد. البته این دستگاه با دستگاه کویل فنری CNC تفاوت هایی دارد که در مقایسه ی آن از کارایی کم تری برخوردار است.

دستگاه کویل فنری CNC قابلیت این را دارد که برای انجام خم های مختلف، شعاع ها و انواع مختلف سیم ها کاربرد دارد.

 

معیارهای مهم در خرید فنر

مهم ترین معیاری که در خرید فنر بایستی مدنظر قرار داد، نیاز سنجی و نحوه استفاده از فنر مورد نظر می باشد. این که شما فنر را برای انجام چه کاری می خواهید کل مسیر تولید فنر را تحت تاثیر قرار می دهد.

محیط(شرایط محیطی) که فنر در آن قرار می گیرد عاملی مهم است که هنگام خرید باید به آن توجه نمود. برای مثال اگر در نظر دارید فنر را در محیطی که بسیار گرم است استفاده کنید، باید فنری انتخاب شود که جنس آن در برابر حرارت از مقاومت بالایی برخوردار باشد و هم چنین وقتی که مکان مورد نظر هوای سردی دارد، باید از فنری استفاده نمود که جنس شکننده ای نداشته باشد. هم چنین در مکان هایی که رطوبت بالا دارند نیز نباید از جنسی استفاده نمود که قابل زنگ زدن است.

  • هم چنین عوامل دیگری مانند مقدار نیرویی که به فنر وارد می شود، مقدار انرژی که فنر ذخیره می کند،میزان کشسانی، فشردگی و سایر موارد دیگر با توجه به نیاز کاربر در نظر گرفته شود.

 

بهترین کمک فنر پراید و سمند

بهترین کمک فنر پراید و سمند

یکی از سیستم هایی که در ساخت اتومبیل ها ساخته می شود، سیستم تعلیق است که فنرسازی اصل و پایه این سیستم را برعهده گرفته است. کمک فنرها یکی از اجزای سیستم تعلیق هستند که از ارتعاشات بیش از حد وسیله نقلیه ی شما جلوگیری می کند و باعث می شود زمانی که خودرو در قسمت های ناهموار قرار می گیرد از ضربه ی شدید به بدنه ی خودرو جلوگیری کند.

پس از مدتی کمک فنرها فرسوده شده و لازم است که آن ها تعویض شوند. بدین منظور نکاتی باید در خرید و نصب کمک فنرها رعایت شود که در ادامه آن ها را بررسی می نماییم.

اگر جاده ها صاف و دارای آسفالت مناسبی باشند باز هم با توجه به دست اندازهایی که نصب شده است وسیله نقلیه به یک کمک فنر نیاز دارد تا ضربه ای که وارد می شود  را به نحوی خنثی کند. زمانی که وسیله نقلیه از دست انداز عبور می کند، فشار از لاستیک ها به کمک فنرها منتقل می شود و فنرها با توجه به مایع و یا گازی که در آن ها می باشد جمع شده و سپس باز می شوند تا از ضربه به بدنه جلوگیری کرده و این ضربه به اتاق خودرو وارد نشود و باعث خرابی و فرسودگی بقیه ی اجزا نشود.اگر کمک فنرها به خوبی عمل نکنند، این ضربه ها فشار زیادی را به سرنشینان خودرو وارد می کند و گذراندن مسیر برای سرنشینان عذاب آور می شود .

در کشور ما دو خودروی پراید و سمند جزء پرمصرف ترین خودروها می باشند که بین این دو خودرو، پراید از بدنه ی ضعیف تری برخوردار است که به همین دلیل استفاده از کمک فنرهای مناسب برای این خودرو ضروری می باشد.

کمک فنرها انواع مختلفی دارند که با توجه به نوع وسیله ی نقلیه، کمک فنر مخصوص به خود استفاده می شود.

به طور مثال در خودروی وانت که مخصوص حمل بار می باشد، فنرهایی سفت استفاده می شود ولی در پراید که برای حمل مسافر می باشد، کمک فنرهایی نرم استفاده می شود.

یک کمک فنر مناسب، برای خودرو های پراید و سمند باید به موقع در صورت نقص، تعویض شوند.

ملاک هایی وجود دارد که باید به آن ها توجه کرد که نشانگر وجود نقص در کمک فنر می باشد:

ظاهرکمک فنر:در خودرو های پراید و سمند با توجه به ظاهر خودرو می توان به عملکرد خودرو پی برد.به طور مثال:به چهار گوشه ی خودرو،باید توجه کرد که قسمتی پایین نباشد و یا در هنگام ضربه و یا دست اندازهای ناگهانی وضعیت کمک فنر به حالت عادی برنگردد که در خودروهای پراید بیشتر به چشم می آید.

کمک فنر مناسب برای دو خودروی پراید و سمند باید به گونه ای باشد، که شما به هنگام ترمز کردن نباید به حالتی مانند شیرجه زدن درآیید که این مورد هم به دلیل پایین رفتن بیش از حد کمک فنر ایجاد می شود. اگر خودرو به سمت چپ یا راست تمایل پیدا کند، این مورد به دلیل نقص در سیستم چرخ،فنر و کمک فنرها می باشد.

سوالات و تجربیات خود را در بخش کامنت ها برای ما ذکر کنید.

 

بهترین کمک فنر گازی

کمک فنرهای هیدرواستاتیکی یا گازی، تفاوتی با کمک فنرهای روغنی ندارند ولی به جای روغن از گاز استفاده می شود. معمولا از گاز نیتروژن(N2) استفاده می شود البته از گازهای دیگری هم استفاده شده است. هنگامی که فنر حرکت می کند، درون محفظه ها گازها جا به جا شده و در سیستم حباب هوا ایجاد نمی شود. کمک فنر سمند و پراید را در صورتی که دچار نقص شده باشد باید تعویض نمود که این مورد،زیاد مورد توجه رانندگان قرار نمی گیرد ولی باید در نظر داشت که اگر این موضوع جدی گرفته نشود باعث ایجاد خسارت های جبران ناپذیری می شود. (حوادثی مانند چپ شدن خودرو می گردد)

کمک فنرها در صورت نقص باید تعویض شده تا از فشار به کابین خودرو و سایر قطعات جلوگیری شده و استهلاک ماشین کم تر گردد.

امروزه فنرها در انواع و کاربردهای مختلفی، تولید می شوند که به توضیح برخی از آن ها پرداختیم. بسیاری از وسایلی که در زندگی روزمره با آن ها سر و کار داریم، در ساخت آن ها از فنر استفاده شده است. به عنوان مثال خودرویی که از آن استفاده می کنیم، دارای کمک فنر می باشد.

فنرهای فشاری کاربردهای فروانی دارند که از جمله می توان به ساخت صندلی هایی راحت و استاندارد برای راننده ی اتومبیل اشاره نمود. هم چنین در بسیاری از لوازم خانگی برقی، مانند ماشین لباس شویی، جاروبرقی، سشوار و… از فنر استفاده شده است. که اهمیت فنرسازی و بالا بودن کاربرد فنر در زندگی را نشان می دهد.

 

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *